En perfekt svart kombination

28 nov

I bärbara datorer står valet mellan en rejält dimensionerad hårddisk med gott om plats för datalagring eller en SSD-disk som snabbar upp arbetet avsevärt. Även om SSD-diskar fallit i pris kostar de fortfarande så mycket att den som också behöver lagringsutrymme tvingas kompromissa med externa diskar.

Därför tycker jag att Western Digitals nylanserade kombodrive Black2 är så genial. Som jag sagt tidigare, smarta idéer gör mig glad! Black2 är både en 2,5 tums 1 TB hårddisk av traditionellt snitt och en 120 GB SSD-enhet. Snyggt ihopbyggda.

Efter installation fungerar de båda enheterna var för sig, inte som i exempelvis Seagates SSHD-diskar där en liten SSD agerar hårddiskcache. På Black2 har du system- och programfiler på snabb SSD och dokument, musik och allt annat på hårddisken. Enda nackdelen är priset. Black2 måste bli billigare för att slå brett!