Svårt att summera

11 jan

Snart dags att börja, som det brukar heta, tänka på refrängen och åka hem. Att summera intrycken efter att i en vecka ha levt och andats hemelektronik på CES 2015 i Las Vegas är såklart inte det lättaste.

Nyheterna har varit otroligt många. I stort och smått. Det kanske intressantaste har varit att få en förhandstitt på morgondagens UHD/4K-teveapparater.

Fast precis som vid alla teknikskiften ställs det även krav på att innehållet håller måttet. Netflix lovar i år att börja visa några serier i 4K-kvalitet. I övrigt får man nog så här till en början lita till uppskalning och egenhändigt tagna högupplösta filmer, det saknas inte 4K-videokameror, för att kunna njuta av den nya skärpan.

Samtidigt stannar inte utvecklingen med 4K och UHD. 8K-skärmar, med 32 gånger fler bildpunkter än dagens Full HD, fanns också utställda.

På en prylmässa som denna finns det förstås betydligt mer än teve att se. Robotar, smarta armbandsur, stegräknare, 3D-skrivare för hushållssektorn, användbara actionkameror, fräcka mobiler som LG:s G Flex 2… För att nu bara nämna något.

Vill du gå på djupet rekommenderar jag ett besök på Nytestat.