Tre dagsaktuella nyheter

1 apr

Dagen har knappt börjat och redan är inkorgen fylld av dagsaktuella pressmeddelanden. Bahnhofs Jon Karlung lovar att, inspirerad av Ryssland, öppna en ”trollfabrik” i Stockholm där 2 000 personer ska anställas för att hata och älska på nätet.

För egen del tycker jag att Carlsbergs nyhet har potential. År 2018 ska företaget installera ölkranar i 2 000 lägenheter i Köpenhamn. Lägenheterna kommer att anslutas via en pipeline som går direkt från bryggeriet och konsumtionen debiteras via elräkningen. Kan man hoppas på en slang hit till Hököpinge kyrkby?

Karamellkungen oroar sig för sin del över att kinesiska konsumenter upptäckt lösgodiset. Detta riskerar att medföra brist på en av påskens viktigaste ingredienser. Landets godisställ hotar att stå tomma redan vid lunch på skärtorsdagen!

Glad 1 april och trevlig påsk allihopa!