Dras inte med i hajpen

1 jun

Hallå världen! Den 29 juli är det dags, meddelar Microsoft. Då lanseras Windows 10 i runt 190 länder. Själv ser jag bland annat fram mot startknappens återkomst. Mer om nyheterna finns här.

Annars brukar jag råda till viss försiktighet vid stora systemuppdateringar som denna. I synnerhet om du använder din dator för att producera, och att den måste fungera med de program och tillbehör som du har. Bättre att vänta lite och låta andra ta de fel som alltid plågar nya programversioner.

Jag är inte ensam om detta råd. Kanske därför som Microsoft förföriskt minskar tröskeln genom att under ett år erbjuda kostnadsfri uppdatering för dig som idag använder ärligt betalda kopior av Windows 7 SP1 och 8.1?

Den som har Windows XP bör däremot kasta sig över Windows 10. Om datorn har den kraft som idag krävs vill säga. Sedan Microsoft i fjol slutade uppdatera XP är systemet extra mottagligt för attacker av olika slag.