Personligt

Bröllop med konsekvenser

Håkan hör till mina allra äldsta vänner. Som unga hade vi samma hobby och har även varit journalistkolleger på den tyska radiostationen Deutschlandfunk i Köln. Han bosatte sig så småningom i Berlin och arbetade många år för Dagens Industri.

Inte anade jag att Håkans bröllop i Berlin år 1992 skulle få konsekvenser också för inbjudna gäster. Jag tackar guidebussens motor, som bröt ihop i Potsdam, för den pratstund som för mig resulterade i barn, villa, gasbil och hund.

Maj och jag gifte oss år 1994. Utöver de egna barnen Claes och Sally har vi ett fadderbarn, Pascalis Freitas, på Östtimor.

Jag erkänner villigt att jag själv trivs vid dator och kortvågsradio även på fritiden. Hästar, Friskis & Svettis, Iggy Pop, The Clash, skytte och tennis hör också till familjens nöjen, allt beroende på vem som tillfrågas.

Efter att barnen flugit ut har jag och Maj bosatt oss i det sannolikt minsta och äldsta huset i Hököpinge kyrkby, en dryg mil utanför Malmö. På somrarna är vi ölänningar i Södra Möckleby. Vårt sommarhus ligger utmed väg 136 ett par hundra meter söder om Ica-butiken som är byns samlingspunkt. Havsutsikt? Nja, men vi har full koll på cementfabriken som tyvärr är på väg att avvecklas.

Eftersom jag gillar att fotografera är barnens första år så att säga väl dokumenterade: