Personligt

Bröllop med konsekvenser

Håkan hör till mina allra äldsta vänner. Som unga hade vi samma hobby och har även varit journalistkolleger på den tyska radiostationen Deutschlandfunk i Köln. Han bosatte sig så småningom i Berlin och arbetade många år för Dagens Industri.

Inte anade jag att Håkans bröllop i Berlin år 1992 skulle få konsekvenser också för inbjudna gäster. Jag tackar guidebussens motor, som bröt ihop i Potsdam, för den pratstund som för mig resulterade i barn, villa, bil och hundar.

Maj och jag gifte oss år 1994. Utöver de egna barnen Claes och Sally har vi ett fadderbarn, Chhoeurn Bunthoeurn i Battambang, Kambodja.

Jag erkänner villigt att jag själv trivs vid dator och kortvågsradio även på fritiden. Häst, hund, gym, Iggy Pop, Samantha Fish, Jeff Lynne, skytte och tennis hör också till familjens nöjen, allt beroende på vem som tillfrågas.

Efter att barnen flugit ut har jag och Maj bosatt oss i det sannolikt minsta och äldsta huset i Hököpinge kyrkby, en dryg mil utanför Malmö. Nån gång ska vi väl förhoppningsvis komma loss med den där friggeboden på tomten…

På somrarna är vi ölänningar i Södra Möckleby. Vårt sommarhus ligger utmed väg 136 ett par hundra meter söder om Automat-butik, kyrka och bibbla som är byns centralpunkt. Havsutsikt? Inte en gnutta, men vi har full koll på Heidelberg Materials numera tyvärr näst intill nedlagda cementfabrik.

Eftersom jag gillar att fotografera är barnens första år väl dokumenterade.

Och utifall du är nyfiken på hur jag idag har det med den där numera rätt otidsenliga hobbyn