På plats i foträta skor

30 aug

Idag knyter jag på mig mina allra skönaste och mest ingångna skor. Ett måste eftersom det kommer att promeneras en hel del under de kommande dagarna. Bra så, säger nog de som känner mig…

Dags för IFA (Internationale Funkausstellung)! I skuggan av Berliner Funkturm, det fantastiskt vackra radiotorn som restes redan år 1926, visas framtidens hemelektronik under denna sex dagar långa mässa.

IFA har anor, den startade 1924 som Grosse Deutsche Funk-Ausstellung. Sedan år 2006 arrangeras den varje år. Både jag och kameran är laddad. Redo att bege mig ut bland de andra 250 000 besökarna spridda över 160 000 kvadratmetrar hallyta.

Utöver teve- och radioapparater finns det gott om mobiler och datorer att se hos de drygt 1 800 utställarna. Här visas den konsumentelektronik som kommer att ligga under mångas julgranar senare i år.

Själv är jag särskilt nyfiken på det ”smarta hemmet”. Allt fler uppkopplade prylar, från hallampor till spisar, kommer att kunna röststyras eller, i bästa fall, tänka ut vad du är intresserad av genom artificiell intelligens.

Publicerat 2018-08-30