Glädjeämnen som försvinner

5 jan

Att lyssna på utländska radiostationer är buskul! Och då menar jag inte via nätet, utan med ”vanlig” radio och antenn. Fast så vanliga är kanske inte de radiomottagare som jag och andra radiohobbyister använder för mellanvågslyssning. Och antennerna… De ska vara så långa som möjligt.

Med rätt utrustning kan man höra stationer från hela Europa. Storbritannien har många kul stationer. Den som kämpar lite kan njuta av signaler från mer fjärran platser i exempelvis USA, Asien och Sydamerika.

Fast jag undrar hur länge till. Skenande elpriser får radiostationer att stänga av sina sändare på mellanvåg. Flera stationer försvann vid årsskiftet och nu senare i januari kommer brittiska Absolute Radios samtliga AM-sändare att läggas ner. Så himla tråkigt!

Publicerat 2023-01-05