Svårt att få rabatt på flytten

24 jan

Flyttbranschen verkar väl inte helt hederlig och offentliga upphandlingar, där det gäller att vinna eller försvinna, lockar knappast fram det bästa. Jag har genom åren skrivit en hel del om flyttupphandlingar i Upphandling24 – och senast idag.

De generösa rabatterna var en anledning till att flyttfirman ICM vann SKL Kommentus upphandling. Men när Sundbybergs stad skulle göra en storflytt backade ICM ut. Istället för att ta detta prestigeuppdrag deklarerade företaget, som hör till flyttbranschens största, resursbrist.

Det är svårt att frigöra sig från misstanken om att resursbristen är taktisk. Med utlovade 85 procents rabatt skulle Sundbybergs stadshusflytt bli en förlustaffär för ICM. Jag förstår SKL Kommentus som beslutat att inte teckna fler nationella flyttavtal.