Bäddat för skifte till DAB+

9 sep

En gång handlade IFA-mässan i Berlin bara om radio. Fast det var då det… Att mässområdet ligger i skuggan av det fantastiskt vackra och 147 meter höga Berliner Funkturm och är granne med RBB:s rejäla radiohus spelar idag inte någon roll.

Undantas mottagare för DAB+ och strömmande webbradio var utbudet av nya radioapparater minimalt. Sangean visade i och för sig några kortvågsmottagare i sin monter, men jag såg inga direkta nyheter. Däremot kan Sangeans nätta WFR-27C bli en hit. FM, DAB+ och webbradio. Allt i ett.

Klart är att digitalradion DAB+ är på frammarsch i Tyskland. Det finns tolv nationella kanaler och en rad regionala sändare att lyssna på. Hama, Sangean och Technisat visade på stor produktbredd, så när det gäller digital radio saknas verkligen inte valmöjligheterna.

Det här är den sista direktrapporten från min sida från IFA 2014. Hoppas att jag kunnat förmedla ett litet axplock av alla mässnyheter.