Tillbaka på skatten!

25 maj

De falska mejlen dyker ner allt mer regelbundet. De beprövade nigeriabreven florerar fortfarande. Du vet de där meddelande från din avlägsna släktings jurist som vill kasta miljoner över dig. Eller från den där affärsmannen som vill ha hjälp att tvätta pengar i ett bullet proof upplägg. Eller från lotteriet, som du aldrig deltagit i, men likväl vunnit.

Fast numera handlar det mer att komma över personliga uppgifter. Du får tillbaka på skatten. Skicka dina kontokortsuppgifter för att få tillbaka pengarna! Telia har stängt ditt abonnemang. Skicka dina kontokortsuppgifter så öppnar vi det! Du betalade för mycket för din annons på Blocket. Skicka dina kontokortsuppgifter så får du det som betalts för mycket!

Även om lurendrejeriförsöken blir allt mer proffsiga är jag förvånad över att folk går på bluffarna. Låt bli att lämna ut känslig information på detta sätt! Inget seriöst företag skickar ut mejl med sådana önskemål. Var också selektiv med att öppna länkar och bilagor som kommer med mejl (virusrisk!) från okända och svara heller inte på meddelandena.