Asus nya spelmobil ingen lek

5 jun

Att smartphones har tagit ett grepp om Taipeiborna märks redan på tunnelbanan ut till Nangang Exhition Center där Computex-mässan arrangeras med start idag. Alla pysslar med sina respektive mobiler: spelar, messar, lyssnar eller tittar på något. Telefonsamtal är däremot ovanligt…

Redan på premiärdagen visar Asus upp en mobil som specialdesignats för spel. Sällan man ser telefoner med kylflänsar på baksidan, men det här är en värsting i form av en 6 tums Android som bygger på en överklockad Snapdragon 845 från Qualcomm med grafikkretsen Adreno 630. Rog Phone har ett 8 Gbyte stort minne och på det 512 Gbyte för lagring. Att köpa till finns bland annat extern kylare och dockningsstation.

Som vanligt gott om vaga besked om när den börjar levereras och vad den kommer att kosta. Knappast före tredje kvartalet i alla fall.

Publicerat 2018-06-05