Flickor och laptops

6 jun

I Europa och USA var det väldigt, väldigt länge sedan som utställarna på IT-mässor hade ”booth babes”. Det gäller inte Asien. I många Computex-montrar visas produkterna av tjejer med så korta kjolar att det rent tekniskt borde vara omöjligt. Känns smått unket.

Hursomhelst, en hel del trevliga nya laptops finns det såklart också att se. Acer spelar ju på hemmaplan här i Taipei. Visst är Swift 5 läcker. En 15-tums laptop som väger in under kilot. Inget saknas: Intel-processor, IPS-skärm… Som gjord för att tas med.

Den som tröttnat på grå och svarta datorer kan med fördel kika på Vivobook S14 och S15 från Asus. Nätta och dessutom lite mer färgglada i sin framtoning än vad vi är vana vid. Ergolift är ett plus som jag tror kan göra dem bekvämare att skriva på. När skärmen fälls upp vinklas datorn så att tangentbordet blir lite mer lättskrivet.

Publicerat 2018-06-06