Hon räddar countryn

13 maj

Med pricksäker arbetarlyrik i låten A Little Dive Bar In Dahlonega nästlade Ashley McBryde för några år sedan sig in i den amerikanska countrymusikpublikens hjärtan. 8,5 miljoner visningar på Youtube och 16,3 miljoner Spotifyspelningar imponerar. Det album hon gjort klart nu under våren lever upp till alla förväntningar. Starka låtar, de bästa och flesta skrivna tillsammans med Nicolette Hayford.

Country kan knappast bli ösigare, eller vackrare för den delen. Denna härliga artist får dessutom plus för stämningsfyllda och välproducerade musikvideos som osar Americana. Filmtrilogin från Ashleys album Never will ses lämpligen i just den här ordningen: One night standards, Martha Divine och Hang in there girl.

Och retromotellet som står i händelsernas centrum? Det är Drakes i Nashville. Strunta i att läsa resesajternas snobbigt sura recensioner. Våga lita på mig istället! Jag har bott där. Visst är det lite luggslitet och placerat i lätt ruffa kvarter på Murfreesboro Pike, men du bjuds å andra sidan på enorm charm och stor vänlighet. En tidsmaskin… till helt rätt pris. Rekommenderas!

Här är förresten en låt till om The Drake Motel. Låten finns på Becky Warrens starka album Undesirable.

Publicerat 2020-05-13