Briljerar på kanten

13 jun

Melodiöst, bråkigt, stämningsfullt, fuzzat… Lauren Gurgiolos gitarrspel har precis allt. Längst bort på scenen stjäl hon ofta hela showen. Vi som lyssnade på Okkervil River under bandets storhetstid vet hur hennes gitarr låter.

När Lauren inte pysslar med The Octopus Project spelar hon med exempelvis Christy Hays. Och när Erika Wennerstrom ska ut på turné går samtalet till Austin och Lauren. Vad sägs om den här inspelningen av Extraordinary love från den lyssningsvärda radiostationen WXPN i Philadelphia.

Och, javisst, Erika är en juvel. Röstomfång där! Videon till Only for You är ju bara för gullig. Efter tio år och fem album med bandet Heartless Bastards gick hon solo häromåret med plattan Sweet Unknown. Har inte riktigt bestämt mig för om jag vill ha en ny solo eller om Heartless Bastards ska ta upp igen. Kan man kanske önska både och?

Publicerat 2020-06-13