Betala inte överpris

14 maj

På datorer och tv-apparater fungerar konkurrensen bra i Sverige. När det gäller priserna på tillbehör är läget däremot ett helt annat. Kedjorna ser tillbehör, precis som onödiga försäkringar, som ett sätt att rädda sin intäkt.

Varför betala 279 kronor för en 5 meters hdmi-kabel hos Elgiganten. På eBay kostar den 40 kronor. Dustin Home tar 35 kronor för enklaste sata3-kabeln. På eBay får du tre stycken för samma pris.

På eBay säljs allt. Precis allt! Inte bara kablar. Nu senast behövde jag en hårddiskvagga. 70 kronor på eBay för precis samma pryl som säljs hos Kjell & Co för 199 spänn.

De flesta prylar på eBay bjuds ut av småföretag i Hongkong, Kina och Singapore. Samma produkter finns hos många. Mitt råd är att välja erbjudande efter betyg och med frakt inkluderad. Det finns dessutom alternativ till eBay som Dealextreme och Alibaba.

Har gjort många småköp och aldrig blivit besviken. Ett paket kom bort i posten, men pengarna krediterades mitt kort. Nackdel? Det kan ta upp till tre fyra veckor att få sin beställning. Tull och moms utgår inte på små köp.