Lägg ner grävplanerna

2 sep

Vilken utrustning behöver jag för att börja bryta nya bitcoin frågar en bloggläsare per mejl? Lägg ner, är mitt omedelbara svar. Så kallad ”mining” är knappast lönsamt längre. Inte ens för den som investerar i dedikerade maskiner från företag som Cointerra och KNC Mining.

Bara dem som var tidigt ute har tjänat pengar på att bryta bitcoin. Anledningen till att jag avstyrker från att satsa pengar på att skapa pengar är att det för varje dag som går krävs allt mer datorkraft för att generera denna virtuella valuta. Som växelkursen ligger idag är kostnaderna för el och maskinkraft större.

Enda chansen att få sin ”bitcoingruva” lönsam är kursrusning. Alternativet är ju förstås att chansa på någon av de hittills relativt sett oupptäckta alternativa nätvalutorna (det finns fler än du anar).