Sorg och matglädje

11 jul

Ingen vidare bra dag idag. Fick just veta att en av mina favoritbutiker alla kategorier, John Anderssons Trä- och Byggvaror i Mörbylånga, slår igen. Som sommarboende har jag genom åren behövt prylar för ett och annat projekt och ingen slår deras service.

För några år sedan skulle vi budgetfixa köket och letade efter beslag som andades 1950-tal. Vad tror du om dom här? frågade Östen och ställde upp en låda beslag, i originalförpackning, på disken efter att en lång stund varit försvunnen på lagret.

Anderssons stänger inte, som många andra företag, på grund av sviktande kundunderlag. Kommunen har löst in den kajnära tomten för att det ska byggas bostäder. Ett projekt som många tvivlar på.

Samtidigt finns det såklart saker att glädjas över. Som pratstunden med Christer som för två år sedan startade Ölands Köksmejeri. Hans hantverksmässigt tillverkade ostar säljs bara lokalt, men i takt med att produktionen ökar finns det kanske en chans till ”export” av exempelvis Röd Alvar.