Så lätt att bli förförd

31 jul

Första datorn gick plättlätt att uppdatera till Windows 10. Stärkt av det extremt smärtfria systemskiftet i en några år gammal HP Compaq med Windows 7 tog jag mig an min nästan nya Lenovo u430p.

Efter flera systemhängningar, en rollback till Windows 8.1 från egen spegelkopia och en massa handpåläggning funkar nu datorn. Ja, inte optimalt, men den är i alla fall möjlig att använda. Fortfarande återstår ett par ”utropstecken” att släcka i Enhetshanteraren.

Värt all möda? Nja, kanske ändå inte. Windows 10 ser fräscht ut på skärmen och alla program funkar som förr. Startknappen är tillbaka och det superirriterande Windows 8-fönster som öppnas över hela skärmen när man kommer för långt ut åt höger med musen är historia.

Mycket känns igen, men Microsoft har såklart flyttat runt en hel del funktioner. På de av mina datorer som måste fungera har jag Windows 7. Beprövat och stabilt, men kanske inte lika sexigt. Jag kommer inte att ha bråttom med att uppdatera dem!