Radio Caroline vill öka

22 apr

Den brittiska mellanvågsstationen Radio Caroline på 648 kHz är alltid trevlig att lyssna på. Mycket pekar mot att dess signal kommer att förbättras. För närvarande sänder man med 4 kW, men man har till brittiska licensmyndigheten Ofcom ansökt om en höjning av effekten. Förhoppningen är att i närtid få öka till 16 kW och därefter till 27 kW, vilket är sändarens maxeffekt. Kul att man satsar nu när så många andra stationer stänger av sina mellanvågssändare.

Radio Caroline för dessutom ”piratarvet” vidare genom att vårda sändarbåten Ross Revenge. En insamling pågår som bäst för att få råd att ta upp fartyget i torrdocka för inspektion och nödvändiga reparationer. Just nu har man fått in 25 000 pund, vilket är en bra bit från målet på 150 000 pund. Med 25 dagar kvar av kampanjen blir det förhoppningsvis mer pengar in.

Publicerat 2023-04-22