Windows 95 – 20 år idag

24 aug

Idag är det precis 20 är sedan Microsoft lanserade Windows 95 till tonerna av Rolling Stones Start me Up. Får man säga grattis, Bill Gates? Time flies!

Jag recenserade detta nya grafiska operativsystem i den, på den tiden, inflytelserika datortidningen Bit. I artikeln konstaterades att ”under de tolv år som jag bevakat dataindustrin har ingen produktlansering förorsakat ett så stort mediapådrag som lanseringen av Windows 95”.

Rådet var dock att avvakta en tid med att installera – tills dess att Windows 95 visat vad det går för. Vis som jag då var kunde jag konstatera att den första versionen av program alltid har inbyggda fel som rättas efterhand. Detta gäller i synnerhet så pass komplicerade program som operativsystem.

Tänk om jag hade läst min egen recension innan jag kastade mig över Windows 10? Ja, det är mänskligt att förtränga!